Ομιλία Διευθύνοντας Συμβούλου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Γρ. Στεργιούλη, στο “2nd Global Oil and Gas SE Europe and Mediterranean Summit”

Τη βούληση του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια σε όλο το ενεργειακό φάσμα και να εκμεταλλευθεί όποια ευκαιρία παρουσιασθεί, ώστε να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση του ως ο ηγετικός ενεργειακός Όμιλος στη ΝΑ Ευρώπη, εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, μιλώντας το πρωί από το βήμα του Συνεδρίου “2nd Global Oil and Gas SE Europe and Mediterranean Summit”.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον ρόλο των ΕΛ.ΠΕ, που ιστορικά αποτελούν τον μεγαλύτερο ερευνητή κοιτασμάτων στη χώρα μας με πρωταγωνιστικό ρόλο στη χαρτογράφηση περιοχών και χαρακτήρισε ως στρατηγικό στόχο για τον Όμιλο την ανακάλυψη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ελλάδα. Ο κ. Στεργιούλης σημείωσε ότι πλέον επανεξετάζονται με νέα εργαλεία όλα τα στοιχεία που είχαν συλλεχθεί κατά το παρελθόν, καθώς και ο συνολικός χάρτης της περιοχής και ο Όμιλος -σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς εταιρίες του κλάδου- προσβλέπει στην ανάδειξη επιστημονικών συμπερασμάτων στο κομμάτι της έρευνας και ανακάλυψης κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, προς όφελος της χώρας και της εθνικής οικονομίας.

«Βασιζόμαστε στα μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, που είναι η τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία των ανθρώπων μας από τις μέχρι σήμερα έρευνες και η γνώση του ελλαδικού χώρου, η κατοχή σημαντικής τεχνογνωσίας και η γεωπολιτική μας θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα, ο κ. Στεργιούλης υπογράμμισε ότι το 2015 ο Όμιλος παρουσίασε ιστορικό υψηλό κερδών, ενώ τον φετινό Αύγουστο επέτυχε ρεκόρ παραγωγής και ενισχύει την θέση του, αυξάνοντας τις εξαγωγές στο 55%-60% και συνάπτοντας σημαντικές διεθνείς συμφωνίες, όπως με την Ιρανική NIOC, τη Ρωσική ROSNEFT και την Ιρακινή Κρατική Εταιρία Πετρελαίου SOMO, ενώ σε ανάλογες συζητήσεις για απευθείας προμήθεια αργού βρίσκεται και με την Αίγυπτο.

«Τα ΕΛΠΕ θα συνεχίσουν να πορεύονται στο δρόμο της ενισχυμένης ανταγωνιστικότητας εστιάζοντας στην εξαγωγική δραστηριότητα, προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις της τρέχουσας οικονομικής ύφεσης και  να διατηρηθεί η κερδοφορία σε υψηλά επίπεδα, ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους ως ένας από τους πιο δυναμικούς ενεργειακούς Ομίλους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο» κατέληξε στην ομιλία του ο  Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

  • Για το κείμενο της ομιλίας του Διευθύνοντος Συμβούλου Γρ. Στεργιούλη πατήστε εδώ
  • Για την παρουσίαση του Διευθύνοντος Συμβούλου Γρ. Στεργιούλη πατήστε εδώ