Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις


Corporate Brand

Γιατί υιοθετούμε νέα εταιρική ταυτότητα;

Το ενεργειακό τοπίο αλλάζει με ταχείς ρυθμούς. Για να ανταποκριθούμε στις μεγάλες προκλήσεις που προκύπτουν από την κλιματική αλλαγή και να περάσουμε στη νέα εποχή, αξιοποιούμε τις ευκαιρίες της ενεργειακής μετάβασης, βελτιώνοντας, ταυτόχρονα, τη βασική μας δραστηριότητα.  Το όραμά μας είναι να παρέχουμε σε όλους μακροπρόθεσμη πρόσβαση σε βιώσιμη ενέργεια.  Αυτό απαιτεί τόσο αλλαγή της στρατηγικής μας όσο και της επικοινωνίας της εταιρικής μας ταυτότητας. Ενισχύουμε την ηγετική μας θέση στις αγορές μας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, οργανώνοντας τις δραστηριότητές μας κάτω από μία νέα εταιρική ταυτότητα, που αντικατοπτρίζει την προσέγγισή μας στη βιώσιμη ανάπτυξη. 


Θέλουμε να επαναπροσδιορίσουμε τη βασική μας δραστηριότητα, η οποία δεν αφορά, πλέον, μόνο τα ορυκτά καύσιμα, αλλά την ενέργεια γενικότερα. Θα αναπτυχθούμε σημαντικά στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του φυσικού αερίου. Αναβαθμίζουμε την εταιρική διακυβέρνηση και την οργανωτική μας δομή, για να παραμείνουμε αποτελεσματικοί και ανταγωνιστικοί σε ένα διεθνές πλαίσιο και να μπορέσουμε να μετασχηματίσουμε τις αγορές μας στη βιώσιμη ενέργεια.


Η νέα επωνυμία καθιερώνει, επίσης ένα καινούριο πλαίσιο το οποίο βασίζεται στις νέες στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο στρατηγικής, ο σκοπός της εταιρείας τοποθετείται στον πυρήνα της ταυτότητας της, οι αξίες και οι ικανότητες είναι το θεμέλιο της και το νέο όραμα καθοδηγεί το μέλλον της .
 


Design

Τι απεικονίζει το νέο λογότυπο;

Το νέο λογότυπο της HELLENiQ ENERGY διατηρεί την κληρονομιά της, έχοντας ως βάση τα διαφορετικά μέρη (σφαιρικό σχήμα, αστέρι και λωρίδες σημαίας) του λογότυπου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Η αναθεώρηση των επιμέρους στοιχείων του λογοτύπου έχει ως στόχο να επικοινωνήσει το βασικό αφήγημα της HELLENiQ ENERGY, την ενεργειακή μετάβαση και εξέλιξή της. Μια σύγχρονη εταιρεία οφείλει να επανεξετάζει και να αναθεωρεί τον τρόπο επιχειρηματικής δραστηριότητας και αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται στην επικοινωνία του λογοτύπου της. Παράλληλα, ένα νέο στοιχείο προστέθηκε, για να τονίσει περαιτέρω την έννοια της αλλαγής: το κύμα ενέργειας. Ένα στοιχείο, το οποίο δεν αποτελεί μόνο μέρος του λογοτύπου, αλλά παίζει και κεντρικό ρόλο στη γενική σχεδιαστική αρχή της νέας εταιρικής ταυτότητας.


Η εταιρεία μας βρίσκεται σε μετάβαση προς τη νέα εποχή των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και των χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η ευρηματικότητά μας πάντα υπήρξε το πιο σημαντικό μέρος του DNA μας, το οποίο θέλουμε να απεικονίζεται και στην εταιρική μας ταυτότητα. Το στοιχείο αυτό αναφέρεται στην ικανότητά μας να αγκαλιάζουμε την καινοτομία και να έχουμε μια προοδευτική οπτική, σχετικά με το βιώσιμο μέλλον.


Η αισθητική της νέας εταιρικής ταυτότητας χαρακτηρίζεται από ένα φωτεινό και δυνατό χρωματικό κώδικα. Ειδικότερα, το χρώμα Ocean Blue, που χρησιμοποιείται στο λογότυπο, αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό της εταιρικής ταυτότητας.


Το κύμα ενέργειας αντικατοπτρίζει την κεντρική ιδέα του σχεδιασμού της νέας εταιρικής ταυτότητας της  HELLENiQ ENERGY. Η ενέργεια είναι δύναμη, εξέλιξη, αλλαγή και κίνηση. Όλες αυτές οι πτυχές απεικονίζονται στο κύμα ενέργειας, το οποίο δημιουργήθηκε από την αποδόμηση του παλιού λογότυπου και την επανασύνθεσή του, σε μια νέα πιο δυναμική μορφή, η οποία αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο τον μετασχηματισμό της εταιρείας.


Το αστέρι είναι ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της εταιρικής ταυτότητας. Συμβολίζει την ηγεσία, με έμμεση αναφορά στην ελληνική κληρονομιά. Είναι ένα σημαντικό στοιχείο του λογοτύπου, το οποίο χρησιμοποιείται και ξεχωριστά. Σε συνδυασμό με το λεκτικό μέρος, μπορεί να θεωρηθεί ως «σπίθα δημιουργίας και στοιχείο καθοδήγησης στη νέα εποχή».