Ηλιακή ενέργεια για το Άσυλο Ανιάτων με χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

O Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υλοποιεί τα τελευταία πέντε χρόνια ένα μεγαλεπήβολο πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες φορέων και σχολείων των τοπικών κοινωνιών του Θριασίου και της Δυτικής Θεσσαλονίκης καθώς και σε απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές. Στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η δημιουργία βιώσιμων εγκαταστάσεων και πόλεων.

Το μεγαλύτερο και πιο πρόσφατο έργο το οποίο ολοκληρώθηκε το 2020, αφορά την εκμετάλλευση των δωμάτων του Ιδρύματος Περίθαλψης Χρονίως Πασχόντων του Ασύλου Ανιάτων, στην Κυψέλη Αττικής, όπου εγκαταστάθηκε ένα σύγχρονο φωτοβολταϊκό σύστημα αυτοπαραγωγής ισχύος 100kW. Με τη στήριξη του Ομίλου, το Άσυλο αξιοποιεί στο έπακρο την ηλιακή ενέργεια, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, με τη μείωση του ανθρακικού του αποτυπώματος κατά 150 τόνους το έτος.

Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογής αποκεντρωμένης παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και υψηλού βαθμού ιδιο-κατανάλωσης της παραγόμενης ενέργειας. Με τη λειτουργία του καλύπτει το 40% των αναγκών του ιδρύματος σε ηλεκτρική ενέργεια και αναμένεται ότι θα εξοικονομεί πάνω από 12.000 ευρώ σε ετήσια βάση, ποσό που μπορεί να διατεθεί για τη χρηματοδότηση των μεγάλων λειτουργικών αναγκών του φορέα.

Από το 2012 μέχρι σήμερα ο Όμιλος έχει εγκαταστήσει 12 φωτοβολταϊκά συστήματα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος ~200kW. Η μέση ετήσια παραγωγή είναι 284.000 kWh μέσω της οποίας αποφεύγεται η έκλυση περίπου 266 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Η ανάπτυξη και αδειοδότηση όλων των έργων επισφραγίζεται από την τεχνογνωσία της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις υψηλές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας του Ομίλου.

Ηλιακή ενέργεια για το Άσυλο Ανιάτων με χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ