Σύναψη Κοινοπρακτικού δανείου

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η θυγατρική της εταιρεία HELLENIC PETROLEUM FINANCE plc (η «Εταιρεία»), υπέγραψε τριετή Σύμβαση Κοινοπρακτικού Δανείου ύψους €350,000,000 με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς όρους. Ο σκοπός του Δανείου ήταν η  χρηματοδότηση της εξαγοράς των μετοχών της Ελληνικά Καύσιμα ΑΕ (πρώην BP Hellas ΑΕ).

Το Δάνειο διοργανώθηκε και καλύφθηκε αρχικά για ποσό €250,000,000 από την EFG Eurobank Ergasias S.A. και την Alpha Bank A.E. Ενόψει του έντονου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Δανείου στη δευτερογενή αγορά από κορυφαίες Ελληνικές τράπεζες και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, το Δάνειο υπερκαλύφθηκε σημαντικά με συνολική ζήτηση €455,000,000. Σαν αποτέλεσμα η Εταιρεία αποφάσισε την αύξηση του Δανείου σε €350,000,000.

Σημειώνεται ότι ποσοστό 60% των αντληθέντων κεφαλαίων προέρχεται από Ελληνικές Τράπεζες ενώ το 40% του Δανείου έχει καλυφθεί από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η σημαντική ζήτηση που εκδηλώθηκε για την ανωτέρω συναλλαγή, και ειδικά εν μέσω μιας δύσκολης χρονικά συγκυρίας, αποτελεί μία επιπλέον ένδειξη της ισχυρής χρηματοοικονομικής θέσης και της αξιοπιστίας της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε:

κ. Ευάγγελο Στράνη
Δ/ντή Δημοσίων & Εταιρικών Σχέσεων