Το πρόγραμμα “Proud of Youth” του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επιβραβεύει και φέτος τους αριστούχους νεοεισαχθέντες φοιτητές όμορων Δήμων

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας “Proud of Youth” το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα επιβραβεύσει για ακόμη μία χρονιά τους αριστούχους απόφοιτους Λυκείου, στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος βρίσκεται πάντα δίπλα στις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας έμφαση στη στήριξη της νέας γενιάς και για το λόγο αυτόν από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει βραβεύσει συνολικά 3.786 αριστούχους μαθητές, από 25 Γενικά Λύκεια και 13 ΕΠΑΛ.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Γενικών Ενιαίων Λυκείων και Επαγγελματικών Λυκείων των ετών 2021 και 2022, οι οποίοι αρίστευσαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και είναι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας και Μεγαρέων στο Θριάσιο, καθώς και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα και Κορδελιού-Ευόσμου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα επωφεληθούν και οι απόφοιτοι Λυκείων του Δήμου Κοζάνης.

Με το πρόγραμμα “Proud of Youth”, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αναγνωρίζει και επικροτεί την προσπάθεια που κατέβαλαν οι μαθητές και, παράλληλα, τους στηρίζει με χρηματικά έπαθλα στα πρώτα βήματα της ζωής που θα διανύσουν ως νέοι φοιτητές. Στο πλαίσιο αυτό, θα επιβραβευτούν απόφοιτοι Λυκείων βάσει του βαθμού απολυτηρίου και των μορίων εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Απαραίτητες προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι υποψήφιοι να έχουν βαθμό απολυτηρίου από 18,1 και άνω και ταυτόχρονα, την ίδια σχολική χρονιά, να έχουν συγκεντρώσει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις τουλάχιστον 17.000 μόρια εάν προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια, ή 16.000 μόρια εάν αποφοίτησαν από τα Επαγγελματικά. Διευκρινίζεται ότι, στην επιλογή των αριστούχων που θα βραβευτούν λαμβάνεται υπ’ όψη η βαθμολογία μόνο για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού, ενώ τα παιδιά των εργαζομένων του Ομίλου δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα.

Οι ενδιαφερόμενοι νέοι φοιτητές καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, από σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου 2022, στον ακόλουθο σύνδεσμο https://studentsawards.helpe.gr/

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Αντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου ετών 2021 ή 2022
  • Αντίγραφο Βεβαίωσης Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις ετών 2021 ή 2022
  • Βεβαίωση από την αρμόδια Δημοτική Αρχή ότι ο υποψήφιος είναι μόνιμος κάτοικος σε έναν από τους παρακάτω Δήμους: Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Κορδελιού-Ευόσμου, ή Κοζάνης.

Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από ειδική επιτροπή στελεχών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Ο τελικός κατάλογος των δικαιούχων, θα αναρτηθεί στο https://studentsawards.helpe.gr/ και στην ιστοσελίδα του Ομίλου www.helpe.gr.