Ομιλία του κ. Γιάννη Γρηγορίου, Γενικού Δ/ντη Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ, στο “2nd Global Oil and Gas SE Europe and Mediterranean Summit”

Το ενδιαφέρον του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες στους τρέχοντες διαγωνισμούς του ΥΠΕΝ, τόσο για την παραχώρηση προς έρευνα των τριών χερσαίων περιοχών στη Δυτική Ελλάδα, όσο και των θαλασσίων «οικοπέδων» του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων στο Ιόνιο, εξέφρασε ο Γενικός Δ/ντης έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ κ. Γιάννης Γρηγορίου, μιλώντας στο ενεργειακό συνέδριο “Global Oil & Gas South East Europe and Mediterranean”.

Αναφερόμενος στον Πατραϊκό Κόλπο, ο κ. Γρηγορίου υποστήριξε ότι οι μέχρι στιγμής ενδείξεις επιβεβαιώνουν την ύπαρξη πετρελαιοπιθανής γεωλογικής δομής, η οποία «εάν τελικά περιέχει πετρέλαιο, τα απολήψιμα αποθέματα εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 100 εκατ. βαρελιών». 

Όπως είπε ο Γενικός Δ/ντης έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων, μέχρι τον Φεβρουάριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων που έγιναν στην περιοχή, αμέσως μετά θα ξεκινήσει η ερμηνεία τους και το καλοκαίρι θα έχουν γίνει γνωστές οι περιοχές που συγκεντρώνουν σημαντικές πιθανότητες, ώστε έναν  χρόνο μετά, το 2018, να ξεκινήσουν οι δοκιμαστικές γεωτρήσεις.

Ο κ. Γρηγορίου αποκάλυψε ότι ο Όμιλος είναι σε συζητήσεις με την Καναδικών συμφερόντων εταιρία CALFRAC για την ενεργοποίηση των ερευνητικών εργασιών στην παραχώρηση του Θρακικού Πελάγους, όπου τα ΕΛΠΕ κατέχουν το 25% των δικαιωμάτων και η CALFRAC το 75%. 

Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ επαναξιολογεί και όλα τα υπάρχοντα ερευνητικά δεδομένα στον Ελλαδικό χώρο, ιδιαίτερα στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους.

  • Για την παρουσίαση του Γενικού Δ/ντή Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ κ. Γ. Γρηγορίου πατήστε εδώ