Οι μικροί φίλοι του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ γνωρίζουν από κοντά το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η ενέργεια για Ζωή ταξιδεύει»

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υποδέχτηκε σε γιορτινό κλίμα στο Μέγαρο Μουσικής τα παιδιά των εργαζομένων, ηλικίας 4-12 ετών, για να διασκεδάσουν και να γνωρίσουν από κοντά τα πρωτότυπα και διαδραστικά εργαστήρια του Προγράμματος «Η ενέργεια για Zωή ταξιδεύει».

Το πρόγραμμα - που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άγονη Γραμμή Γόνιμη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη σύμπραξη 17 ΜΚΟ - απευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες απομακρυσμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών και φιλοδοξεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση της Περιβαλλοντικής Συνείδησης, να διαδώσει τις Αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης σε μικρούς και μεγάλους και να προσεγγίσει με δημιουργικό τρόπο έννοιες που σχετίζονται με τη σωστή Διαχείριση των Φυσικών Πόρων και την Εξοικονόμηση Ενέργειας.

Ο Όμιλος των ΕΛ.ΠΕ διαπιστώνοντας στην πορεία των τριών ετών τη μεγάλη απήχηση που είχε το πρόγραμμα στις περιοχές που υλοποιήθηκε, θέλησε να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους φίλους του, να συμμετάσχουν.

Μερικά από τα εργαστήρια  που παρουσιάστηκαν, ήταν :

  • Tο εντυπωσιακό περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Color Tubes”, στο οποίο οι μικροί μας φίλοι πειραματίστηκαν με τα χρώματα και τους ήχους.
  • Το “Κινητό Πλανητάριο” που περίμενε τα παιδιά να μπουν στη θολωτή αίθουσα για να ταξιδέψουν σε άγνωστους πλανήτες.
  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ενέργεια: Επιλέγω και εξοικονομώ» του Μουσείου Τεχνολογίας “Νόησις”, που έχει ως κύριο στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση ενέργειας.  
  • Το “Exile”, ένα πρόγραμμα animation, όπου τα παιδιά έπλασαν το δικό τους μύθο μέσα από ένα δημιουργικό και διαδραστικό εργαστήριο με κατασκευές και πολλή φαντασία.
  • Τέλος, στο “Playroom” για τους πιο μικρούς μας φίλους, τα παιδιά ζωγράφισαν σε μεγάλο χαρτόνι και δημιούργησαν το δικό τους δάσος σε μια μαγευτική ιστορία για το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και τα παιδιά από το «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνα - Φιλική Φωλιά», όπου όλοι μαζί έγιναν μια μεγάλη παρέα και απόλαυσαν στο έπακρο όλα τα συναρπαστικά και πρωτότυπα βιωματικά εργαστήρια, με «ασπίδα» την οικολογική συνείδηση ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση.

Με την πεποίθηση ότι ο δρόμος για ένα καλύτερο αύριο ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες και την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα Περιβάλλοντος, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ σχεδιάζει και υλοποιεί κάθε χρόνο εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε μέσα από τις βιωματικές εμπειρίες των παιδιών να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον για τον Πλανήτη.