Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ», ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση με θέμα τα ορυκτά και πως αυτά συνδέονται και αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας, εγκαινιάστηκε χθες, Τετάρτη 10 Μαΐου, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συνέβαλε στην υλοποίηση της έκθεσης και των διαδραστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν, δίπλα στα ακατέργαστα ορυκτά, τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, το ρόλο των ορυκτών στην τέχνη, αλλά και πληροφορίες για το γεωγραφικό εντοπισμό τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι δύο διαδραστικοί σταθμοί, που αφορούν:

1. Το Πετρέλαιο, τη δημιουργία και εξόρυξη του, τη διύλιση, τα παραγόμενα προϊόντα και την σπουδαιότητα τους στη ζωή του ανθρώπου.

2. Τα Ορυκτά στο Ανθρώπινο Σώμα και πως αυτά συνεισφέρουν στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, αλλά και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των φυτών και των ζώων.

Η έκθεση πλαισιώνεται και από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, που θα υλοποιούνται παράλληλα:

  • Οι Νεαροί Ορυκτολόγοι, για μαθητές Γυμνασίου &

  • Ο Μαύρος Χρυσός, για μαθητές Δημοτικού.

Οι φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή και πολλά στελέχη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ  που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαιρία να αντικρύσουν από κοντά σπάνια δείγματα ορυκτών προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές, κοσμήματα από ορυκτά, αλλά και να ενημερωθούν για το ταξίδι του πετρελαίου, ενώ μέσω μιας προσομοίωσης διαπίστωσαν τις επιδράσεις των ορυκτών στις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού.

Η έκθεση «Τα Ορυκτά και ο Άνθρωπος» θα διαρκέσει ένα έτος και θα έχουν την ευκαιρία να την επισκεφτούν γονείς και μαθητές, ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις στο χώρο του Μουσείου.

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ», ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ