«Κύμα ζεστασιάς» με δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης, για άλλη μία χρονιά, στα μεγαλύτερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής

Η HELLENiQ ENERGY στηρίζει και αυτόν τον χειμώνα τη Δημόσια Υγεία προσφέροντας - μέσω της θυγατρικής εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ – δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης ΕΚΟ, στα μεγαλύτερα Δημόσια Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής, «Η Αγία Σοφία», «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και «Παίδων Πεντέλης».
#kyma_zestasias #paidiatrika_nosokomeia

Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί από τη HELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κύμα Ζεστασιάς», το οποίο εντάσσεται στις σημαντικές δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που κάθε χρόνο δρομολογεί η Εταιρεία. Η ανακοίνωση για τη στήριξη των Δημόσιων Παιδιατρικών Νοσοκομείων έγινε από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννη Παπαθανασίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ανδρέα Σιάμισιη, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, παρουσία του Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας κας Λίλιαν Βιλδιρίδη. Παρέστησαν, επίσης, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, καθώς και οι Διοικητές των Παιδιατρικών Νοσοκομείων.

Με την νέα αυτή πρωτοβουλία της, η HELLENiQ ENERGY επιδιώκει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ζεστού περιβάλλοντος στις παιδιατρικές μονάδες, όπου περισσότερα από 30.000 παιδιά νοσηλεύονται σε ετήσια βάση δίνοντας, μαζί με τις οικογένειές τους και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, τη δική τους μάχη.  

Ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Η σημερινή σημαντική πρωτοβουλία της ΗELLENiQ ENERGY, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, έρχεται να δείξει για άλλη μια φορά την ευαισθησία και το υψηλό αίσθημα προσφοράς που διακατέχει τα στελέχη της. Η εταιρεία έχει και στο παρελθόν στηρίξει με κοινωνικές δράσεις της το ΕΣΥ, αποδεικνύοντας πως έχει στο επίκεντρο της δραστηριότητάς της τον άνθρωπο και κυρίως τον πάσχοντα, τον πιο αδύναμο. Και ιδίως σε αυτήν την περίπτωση που αποδέκτες της προσφοράς τους θα είναι τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, από όπου θα ωφεληθούν μικρά παιδιά που την περίοδο αυτή των εορτών θα βρίσκονται στα Νοσοκομεία και θα πρέπει να νιώσουν μεγαλύτερη θαλπωρή και ζεστασιά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και όλα τα στελέχη της εταιρείας για την έμπρακτη στήριξη τους στο ΕΣΥ».

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επεσήμανε: «Πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανακοινώσαμε σήμερα μία ουσιαστική συνεισφορά στη δημόσια υγεία – την προσφορά πετρελαίου θέρμανσης στα παιδιατρικά νοσοκομεία στην Αττική, τα οποία εξυπηρετούν παιδιά από όλη την Ελλάδα. Το θεωρούμε ηθική ευθύνη και καθήκον μας να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη και, παράλληλα, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που καθημερινά δίνει τον καλύτερό του εαυτό».

 

 

Στη φωτογραφία, από αριστερά, απεικονίζονται ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Παναγιώτης Στάθης, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κα Λίλιαν Βιλδιρίδη, ο Πρόεδρος του ΔΣ της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELLENiQ ENERGY κ. Ανδρέας Σιάμισιης, ο κοινός Διοικητής των Διασυνδεόμενων Γενικών Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριάκου» κ. Μανώλης Παπασάββας και, δίπλα του, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», κα Ευσταθία Κατοίκου