Η HELLENiQ ENERGY στο πλευρό των ευάλωτων γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η HELLENiQ ENERGY αναλαμβάνει και φέτος σειρά πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην επαγγελματική ενδυνάμωση, τη μείωση των εμποδίων και τον περιορισμό των διακρίσεων σε βάρος των ευάλωτων γυναικών. Στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, προχωρά άμεσα στη δημιουργία, ανακαίνιση και συντήρηση Κέντρων Προστασίας, Ενδυνάμωσης και Απόκτησης Δεξιοτήτων, για περισσότερες από 660 ευάλωτες γυναίκες και τα παιδιά τους
Ημέρα της Γυναίκας-Δράσεις για τις ευάλωτες γυναίκες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή

Στόχος των δράσεων, που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στην Αθήνα, το Κέντρο Γυναικών Ίριδα στη Θεσσαλονίκη και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κομοτηνής, είναι να διασφαλιστεί η αυτόνομη και αξιοπρεπής διαβίωση των συγκεκριμένων γυναικών και να παρασχεθούν τα εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον σε αυτές και τα παιδιά τους.

Πιο συγκεκριμένα, η HELLENiQ ENERGY θα αναλάβει σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τη δημιουργία χώρου Πολλαπλών Κοινωνικών Δράσεων στην Αθήνα, τον οποίο θα αξιοποιήσει το Πολυδύναμο Κέντρο Αθηνών του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Φορέα. Στο κέντρο θα υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, ενισχυτική διδασκαλία, μαθήματα κοινωνικού φροντιστηρίου και απόκτησης δεξιοτήτων. Ο χώρος θα ενισχυθεί με ειδικό εξοπλισμό και την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του κέντρου, ώστε να προσφέρει περισσότερες θέσεις μαθητείας. 

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, εξωραΐζονται οι χώροι του Κέντρου Γυναικών «Ίριδα», στον οποίο παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, νομικής υποστήριξης, προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης σε ευάλωτες γυναίκες, αλλά και προγράμματα προσχολικής ανάπτυξης στα παιδιά τους. Μέσω αυτής της δράσης το Κέντρο αναβαθμίζει περαιτέρω τις υπηρεσίες του και μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον συνεχίζει να προσφέρει, σε γυναίκες που το έχουν πραγματικά ανάγκη, τα απαραίτητα εφόδια για την προσωπική και επαγγελματική ενδυνάμωσή τους, ώστε να αυτονομηθούν, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης για τις ίδιες και τις οικογένειές τους.

Τέλος, στην Κομοτηνή ο Όμιλος συνεργάζεται με τον Δήμο της πόλης υποστηρίζοντας τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, τη μοναδική παρόμοια δομή που λειτουργεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Πρόκειται για ένα ασφαλές καταφύγιο παροχής ψυχολογικής, εργασιακής και κοινωνικής στήριξης για γυναίκες – θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων, καθώς και για τα παιδιά τους. Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν θα διαμορφώσουν ένα άνετο οικογενειακό περιβάλλον για τις φιλοξενούμενες και θα συμβάλουν στη δημιουργική απασχόληση των παιδιών τους κατά το χρονικό διάστημα της διαμονής τους.  

Όλες οι παραπάνω δράσεις εντάσσονται στις πρωτοβουλίες που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια ο κορυφαίος ενεργειακός Όμιλος σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους αρμόδιους Φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση ευνοϊκών συνθηκών για την ισόρροπη κοινωνική ανάπτυξη και τη συμπερίληψη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της HELLENiQ ENERGY κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε: «Σήμερα τιμούμε τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Γιορτάζουμε μαζί όλα όσα έχουν επιτύχει κι όλα όσα προσφέρουν καθημερινά στην κοινωνία, στην οικονομία, στον πολιτισμό. Το αίτημα για ισότητα παραμένει επίκαιρο και επιτακτικό, σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και προκλήσεων. Είναι ένα αίτημα που αφορά όλους μας, στην προσπάθεια για συνεκτική, βιώσιμη και πραγματικά δίκαιη ανάπτυξη. Στον Όμιλο HELLENiQ ENERGY συνεχίζουμε να επενδύουμε ουσιαστικά σε μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς, που παρέχει ίσες ευκαιρίες και αναπτύσσει το γυναικείο ταλέντο, ως δύναμη καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας. Φέτος, υλοποιούμε δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης που αφορούν περισσότερες από 660 γυναίκες και τις οικογένειές τους. Τους παρέχουμε πολύπλευρη στήριξη και προσπαθούμε να τους δώσουμε εφόδια για την προσωπική και κοινωνική τους πρόοδο, αλλά και την ισότιμη ένταξή τους στην αγορά εργασίας.»

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός, επεσήμανε: «Σας ευχαριστούμε θερμά για την ιδιαίτερα ευγενική απόφαση. Θεωρούμε τη μεγάλη αυτή δράση ως έμπρακτη απόδειξη εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, αλλά και συνέχισης της μακροχρόνιας και αγαστής συνεργασίας μας προς ενίσχυση και ενδυνάμωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων της χώρας. Παράλληλα, βεβαίως, θα πρέπει να επισημανθεί η ιδιαίτερης σημασίας διαχρονική ανθρωπιστική, αλτρουιστική, αλληλέγγυα κοινωνική προσφορά της HELLENiQ ENERGY, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.»

Η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Κέντρου Γυναικών «Ίριδα» κ. Χλόη Κούσουλα, τόνισε από την πλευρά της: «Η πολύτιμη και αναγκαία συνεισφορά σας έχει σπουδαίο θετικό αντίκτυπο και συμβάλλει καθοριστικά στην διατήρηση του Κέντρου μας ως ασφαλούς χώρου για γυναίκες με αυξημένες κοινωνικές και οικονομικές ευαλωτότητες. Ευχαριστούμε τον Όμιλο της HELLENiQ ENERGY από καρδιάς».

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης, δήλωσε: «Η εταιρεία HELLENiQ ENERGY σε συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής προχωρούν στην ανακαίνιση του ισογείου χώρου του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Κομοτηνής, καθώς και στη διαμόρφωση χώρου παιχνιδιού για τα παιδιά τους. Η δράση της HELLENiQ ENERGY συμβάλει σημαντικά στην επίτευξη του κυριότερου στόχου του Ξενώνα, που δεν είναι άλλος από την ανακούφιση των γυναικών που έχουν υποστεί βία, καθώς και των παιδιών τους».