Διευκρινίσεις για την άσκηση δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) της Εταιρείας από δικαιούχους - στελέχη της

Σήμερα ο Όμιλος ΕΛΠΕ αποτέλεσε εκ νέου στόχο ανοίκειας και δυσφημιστικής επίθεσης από συγκεκριμένο δημοσιογράφο σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου παρουσιάστηκε ως δήθεν σκάνδαλο, που μάλιστα χρήζει διερεύνησης από οικονομικό Εισαγγελέα, η άσκηση δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών (stock options) της Εταιρείας από δικαιούχους - στελέχη της.

Τα δικαιώματα αυτά ασκούνται σύμφωνα με τους όρους σχετικού προγράμ­ματος που έχει εγκρίνει η Γενική Συνέλευση των μετόχων διαδοχικά κατά το 2005, 2014, 2015 και 2017. Η πράξη άσκησης των σχετικών δικαιωμάτων από τους δικαιούχους τους, αποτέλεσε αντικείμενο σχολαστικής ενημέρωσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χ.Α. και του επενδυτικού κοινού, σύμφωνα με το Νόμο.

Η ΕΛΠΕ Α.Ε. θα προβεί στις κατά νόμο προβλεπόμενες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της δημόσιας εικόνας της, την οποία θίγει κατάφορα η προαναφερθείσα δυσφημιστική ενέργεια.