1966-2006: 40 Χρόνια στη Θεσσαλονίκη

ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Σε μια καλαίσθητη έκδοση λευκώματος για τα 40 χρόνια λειτουργίας, που συμπληρώνει το Βιομηχανικό Συγκρότημα της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε η εταιρία, συγκεντρώνοντας πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη σαραντάχρονη ιστορία του Συγκροτήματος.
 
Στο λεύκωμα, που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος κ. Φαίδων Γιαγκιόζης, αποτυπώνονται σημαντικές στιγμές μιας βιομηχανίας, που από το 1966, όταν ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Διυλιστήριο και τα πετροχημικά εργοστάσια της Esso Pappas, έβαλε τη σφραγίδα της στη βιομηχανική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.
 
Όλα αυτά τα χρόνια, η αναπτυξιακή σημασία του Συγκροτήματος ήταν και παραμένει πολλαπλή και θεμελιακή:  από τη συνεισφορά στην οικονομία και την απασχόληση έως τις συνεχείς επενδύσεις, τη συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνεισφορά στην περιοχή.
 
«Το παρελθόν και η σημερινή πορεία προοιωνίζουν με βεβαιότητα ένα εξίσου επιτυχημένο μέλλον», τονίζουν χαρακτηριστικά στον εισαγωγικό χαιρετισμό τους ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας κ. Ευθύμιος Ν. Χριστοδούλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Πάνος Καβουλάκος.