ΖΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ -Ψηφιακό Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για μαθητές Δημοτικού

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, αναγνωρίζοντας  τις πρωτόγνωρες και ιδιόμορφες  συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία covid-19, υλοποιεί ένα σημαντικό αριθμό δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την όσο το δυνατό καλύτερη μετάβαση στην ομαλότητα.

Έχοντας ως βασικούς άξονες δράσεων την υποστήριξη της Νέας Γενιάς και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, υλοποιεί το  πρωτότυπο ψηφιακό πρόγραμμα θερινής απασχόλησης «Ζω Δημιουργικά» για μαθητές Δημοτικού, που είναι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών Θριασίου (Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μαγούλα, Μάνδρα, Μέγαρα, Ν. Πέραμος) και Δυτικής Θεσσαλονίκης (Κορδελιό-Εύοσμος και Δέλτα).

Στόχος του προγράμματος είναι να μεταφέρει στα παιδιά, με σύντομο και διασκεδαστικό τρόπο, τη γνώση και εμπειρία επιστημόνων, καλλιτεχνών και ειδικών από πολλούς διαφορετικούς τομείς, παροτρύνοντάς τα να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον -του σπιτιού, της αυλής, της γειτονιάς- να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να διευρύνουν τους μαθησιακούς τους ορίζοντες και να χτίσουν νέες δεξιότητες.

Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, μπορούν να  εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής, για να λάβουν μέρος στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί και να διεκδικήσουν ένα από τα 400 tablets, που θα δοθούν για τον σκοπό αυτό, αποστέλλοντας ηλεκτρονικά σχετική αίτηση συμμετοχής.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δικαιούχοι  θα πρέπει να είναι μαθητές Δημοτικού σχολείου για τη νέα σχολική χρονιά 20-21, μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μαγούλας, Μάνδρας, Μεγάρων, Ν. Περάμου, Κορδελιού-Ευόσμου και  Δέλτα.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα γίνεται από τον γονέα/κηδεμόνα του μαθητή με την συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης, η οποία θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή για τη σχολική χρονιά 2019-2020. Ειδικότερα  για τα παιδιά που θα φοιτήσουν  στην   Α΄ δημοτικού, βεβαίωση προσχολικής εκπαίδευσης.
  • Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας του αιτούντος
  • Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας
     

Αιτήσεις που δε θα συνοδεύονται από τα παραπάνω δικαιολογητικά δε θα γίνονται δεκτές και δε θα συμπεριληφθούν στην κλήρωση.
 

Δεκτές θα γίνονται αιτήσεις που θα αποστέλλονται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, συμπεριλαμβανομένων και των σχετικών δικαιολογητικών.
 

Οι γονείς/κηδεμόνες των υποψήφιων συμμετεχόντων θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε:

  • Οι αιτήσεις που αποστέλλονται να συνοδεύονται υποχρεωτικά από όλα τα δικαιολογητικά.
  • Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να βρίσκονται σε ισχύ κατά την καθορισμένη περίοδο υποβολής της συμμετοχής. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λαμβάνονται υπόψη.
  • Τα πιστοποιητικά μόνιμης κατοικίας πρέπει να έχουν εκδοθεί πρόσφατα και συγκεκριμένα έως και έξι μήνες πριν από την καθορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων, προκειμένου να ληφθούν υπόψη.
     

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 28η Ιουνίου 2020.

Μετά το πέρας της ως άνω ημερομηνίας δεν θα υφίσταται τρόπος υποβολής περαιτέρω αιτήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της συλλογής των αιτήσεων και την πραγματοποίηση της κλήρωσης, οι τελικοί συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά στο site www.helpedu.gr, βάσει του μοναδικού κωδικού συμμετοχής, που θα τους έχει αποσταλεί ήδη με την αποδοχή της αίτησης.

Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά των εργαζομένων του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής  στην κλήρωση για τον  προαναφερόμενο εξοπλισμό.

Επισκεφθείτε το site https://helpedu.gr για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, καθώς και για  την σχετική Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

 

Για περαιτέρω πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τηλέφωνα:

 210 55 39 094, 2310 750 248

ΖΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ -Ψηφιακό Πρόγραμμα Θερινής Δημιουργικής Απασχόλησης για μαθητές Δημοτικού