Τιμητική διάκριση σε στελέχη του Ομίλου ΕΛΠΕ, για την εθελοντική έκδοση στα Ελληνικά του Διεθνούς Οδηγού Πρόληψης Ατυχημάτων “BEACON”

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Χημικών Μηχανικών (American Institute of Chemical Engineers – AIChE) και το Κέντρο για την Ασφάλεια των Χημικών Διεργασιών (Center for Chemical Process Safety - CCPS), απένειμαν τιμητική πλακέτα σε τρία (3) στελέχη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, αναγνωρίζοντας τις εξαιρετικές προσπάθειές τους για την προώθηση των βέλτιστων επιδόσεων στον τομέα της Ασφάλειας διεθνώς, μέσω της εθελοντικής μετάφρασης του μηνιαίου Ενημερωτικού Δελτίου “Beacon” και στην Ελληνική γλώσσα.

Για την πολυετή προσφορά τους τιμήθηκαν, η Επικεφαλής της Διεύθυνσης Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Διασφάλισης Ποιότητας στις ΒΕΘ κα Βασιλική Μουκριώτου, η Επικεφαλής του Τμήματος Διαχείρισης  Υγιεινής και Ασφάλειας Ομίλου κα Ιφιγένεια Φράγκου, καθώς και την κα Νάσιου Ζωή, Χημικός Μηχανικός του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου.

«Ποτέ δεν θα μάθετε τον αντίκτυπο που έχει η προσπάθειά σας, αλλά να είστε βέβαιοι ότι είναι πολύ πιθανό πως κάποιος, κάπου, έκανε κάτι με διαφορετικό τρόπο επειδή διάβασε τη δική σας μετάφραση και έτσι ένα ατύχημα που θα συνέβαινε, τελικά απεφεύχθη», αναφέρει χαρακτηριστικά το newsletter “Beacon”, σε ευχαριστήρια έκδοσή του προς τιμήν των στελεχών του Ομίλου.

Το CCPS “Beacon” εκδίδεται για περισσότερα από 15 χρόνια από το Center for Chemical Process Safety (CCPS)  του American Institute of Chemical Engineers, με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων σε διυλιστήρια, χημικά εργοστάσια, εργοστάσια ενέργειας και άλλες βιομηχανίες μεταποίησης.

Σε μια σελίδα κάθε μήνα, περιγράφει ατυχήματα όπως διαρροές χημικών ουσιών, αναφλέξεις, εκρήξεις που ήδη έχουν συμβεί σε κάποιες εγκαταστάσεις, παραθέτοντας τα βασικά αίτια και τρόπους αποφυγής επανάληψής τους σε άλλες. Απευθύνεται κυρίως στο τεχνικό προσωπικό λειτουργίας και συντήρησης βιομηχανικών εγκαταστάσεων, διανέμεται σε τουλάχιστον 1.000.000 αποδέκτες παγκοσμίως και αξιοποιείται ως χρήσιμο εργαλείο από Ρυθμιστικές Αρχές Κρατών, Μηχανικούς, Καθηγητές, καθώς και Διευθυντικά Στελέχη και CEO’s Επιχειρήσεων. Μεταφράζεται σε περίπου 30 γλώσσες από εθελοντές μεταφραστές σε όλο τον κόσμο, ώστε να είναι κατανοητό σε κάθε εργαζόμενο στην παγκόσμια βιομηχανία.

Η μετάφραση στην Ελληνική γλώσσα ξεκίνησε  το 2009 από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με πρωτοβουλία της κας Βασιλικής Μουκριώτου, Χημικού Μηχανικού, Διευθυντικού στελέχους τότε της ΔΥΑΠ&ΒΑΟ και με την ενεργό συμμετοχή, τότε, της κας Λίνας Καρακίτσιου και του κ. Τάσου Κεραμόπουλου, Χημικών Μηχανικών στην ίδια Διεύθυνση.

Η μετάφραση συνεχίζεται μέχρι σήμερα από την Διεύθυνση Υγείας Ασφάλειας Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου και τις κυρίες Ιφιγένεια Φράγκου και Ζωή Νάσιου. Το ενημερωτικό Δελτίο αποστέλλεται για επικοινωνία σε όλο το Τεχνικό προσωπικό της Γενικής Διεύθυνσης Διυλιστηρίων, αλλά και στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου. Παράλληλα, οποιαδήποτε άλλη ελληνική βιομηχανία, ή μεμονωμένο άτομο επιθυμεί, λαμβάνει αυτόματα την Ελληνική μετάφραση μέσω δωρεάν εγγραφής στη λίστα παραληπτών.