«Η καινοτομία και η εφαρμογή της στην επιχειρηματικότητα» συζητήθηκε στη Παγκόσμια Σύνοδο Διευθυνόντων Συμβούλων (SAP Global CEO Summit) στη Νέα Υόρκη

« Από την ηγεσία στην κληρονομιά » (“From Leadership to Legacy”), ήταν ο τίτλος της Παγκόσμιας Συνόδου Διευθυνόντων Συμβούλων (Global CEO Summit) που διοργάνωσε η SAP, στις 1 και 2 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Συμμετείχαν   Διευθύνοντες Σύμβουλοι  από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως, εξέχουσες προσωπικότητες και διασημότητες από όλο τον κόσμο. Στόχος της Συνόδου ήταν ο ανοιχτός διάλογος των συμμετεχόντων (Think Tank)  για την καινοτομία, τις προκλήσεις και την εφαρμογή αυτών στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Μέσα από τον ελεύθερο και αβίαστο σχολιασμό και ανταλλαγή ιδεών γίνεται προσπάθεια προσέγγισης διαφόρων ζητημάτων από ανθρώπους ποικίλης επαγγελματικής κατεύθυνσης.

Στην φετινή συζήτηση τα κύρια, μεταξύ άλλων θέματα, ήταν:

  • Η διασπορά ειδήσεων παραπλανητικού ή «ψευδούς» περιεχομένου
  • Η τεχνητή νοημοσύνη, απασχόληση και παραγωγικότητα
  • Η πολιτική λαϊκισμού και η επιχειρηματική παγκοσμιοποίηση
  • Η ομαδικότητα και η ατομικότητα στο χώρο εργασίας

Ζητούμενα της συνόδου ήταν:

  • Η ικανότητα προσαρμογής των διοικήσεων των επιχειρήσεων, στις σύγχρονες συνθήκες και προκλήσεις,
  • Οι αναγκαίες παρεμβάσεις με στόχο την ευημερία των επιχειρήσεων των εργαζομένων και των κοινωνιών,
  • Οι απαιτήσεις προς τις ερευνητικές ομάδες ανάπτυξης λογισμικού διαχείρισης πληροφοριών και τεχνητής νοημοσύνης.

Ηχηρά ονόματα έδωσαν το παρών στη Σύνοδο. Αρκεί να αναφέρουμε τον 44ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Μεταξύ των προσκεκλημένων κορυφαίων  Διευθυνόντων Συμβούλων  ήταν o Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κ. Γρηγόρης Στεργιούλης.

Η εταιρεία SAP που διοργάνωσε τη Σύνοδο Κορυφής ηγείται στην αγορά εφαρμογής λογισμικού, στηρίζοντας την καλύτερη λειτουργία εταιριών και βιομηχανιών.