Η HELLENiQ ENERGY, για 5η συνεχόμενη χρονιά, συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης του CDP

Η HELLENiQ ENERGY, έχοντας εντάξει την πράσινη ενέργεια στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της, αποδεικνύει με έμπρακτο τρόπο ότι η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της.

Ήδη, το 2018 και ούσα μία εκ των έξι ελληνικών συμμετοχών και η μοναδική τότε εταιρία του ενεργειακού κλάδου, συμμετείχε για πρώτη φορά στη διαδικασία αξιολόγησης του CDP (πρώην Carbon Disclosure Project), επιτυγχάνοντας να ανέλθει πάνω από το μέσο όρο του κλάδου Oil & Gas. Έκτοτε, η HELLENiQ ENERGY λαμβάνει μέρος, κάθε χρόνο, στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, βελτιώνοντας τη βαθμολογία της και επιτυγχάνοντας το 2022 να ανέβει στην ανώτερη κατηγορία Leadership του CDP (Α-), το οποίο αποτελεί σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής και των επιδόσεων του Ομίλου για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. 


Το CDP αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα συλλογής και αξιολόγησης δεδομένων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, κατανάλωσης ενέργειας και αξιολόγησης του τρόπου ανταπόκρισης των εταιρειών στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της κλιματικής αλλαγής, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημειώνεται ότι από το 2018, το CDP έχει ενσωματώσει τις συστάσεις του Task Force on Climate-related Financial Disclosures/TCFD, οι οποίες επικεντρώνονται στους επιχειρηματικούς κινδύνους και ευκαιρίες σχετικών με την κλιματική αλλαγή.