Η Βαλίτσα ΓΗ 2030 συναντά τα παιδιά σε 17 νησιά της άγονης γραμμής με χορηγό τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Για 7η συνεχή χρονιά, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ είναι αποκλειστικός χορηγός του προγράμματος περιβαλλοντικής επιμόρφωσης «Η ενέργεια για ζωή ταξιδεύει». Tη φετινή χρονιά το πρόγραμμα, λόγω της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί με την αποστολή της εκπαιδευτικής βαλίτσας ΓΗ 2030 σε 17 νησιά της άγονης γραμμής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Άγονη Γραμμή Γόνιμη, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για την περίοδο Ιανουαρίου -Ιουνίου 2021, δύο εκπαιδευτικές βαλίτσες θα ταξιδέψουν σε Αστυπάλαια, Ανάφη, Νίσυρο, Τήλο, Σύμη, Κάρπαθο, Κύθηρα, Χίο, Ικαρία, Φούρνους, Οινούσσες, Σχοινούσα, Δονούσα, Ηρακλειά, Λήμνο, Αγαθονήσι και Ίμβρο.

Η εκπαιδευτική βαλίτσα ΓΗ 2030 αποτελεί ένα διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παράλληλα, με τη διδακτέα ύλη, καθώς τα ζητήματα που πραγματεύεται έχουν σχετική θεματολογία. Το περιεχόμενο της βαλίτσας παρουσιάζει τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (SDGs) και προτείνει δράσεις που απευθύνονται σε μαθητές όλων των ηλικιών, από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο. Στόχος είναι η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των παιδιών, καθώς και η δημιουργία πρεσβευτών για τη διάχυση των Στόχων.

Ειδικότερα, η εκπαιδευτική Βαλίτσα ΓΗ 2030 δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος, παροτρύνοντας τα σχολεία να εμβαθύνουν, μεταξύ άλλων, σε έναν από τους παρακάτω 7 Στόχους:

  • SDG6: Καθαρό νερό και αποχέτευση
  • SDG7: Φθηνή και καθαρή ενέργεια
  • SDG11: Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
  • SDG12: Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή
  • SDG13: Δράση για το κλίμα
  • SDG14: Ζωή στο νερό
  • SDG15: Ζωή στη στεριά

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στηρίζει διαχρονικά στη Νέα Γενιά, υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά των νησιών της άγονης γραμμής να έχουν πρόσβαση σε δραστηριότητες ή εμπειρίες που διεγείρουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, απαραίτητα στοιχεία για την ανάπτυξη και εξέλιξή τους σε υπεύθυνο πολίτη.

Η Βαλίτσα ΓΗ 2030 συναντά τα παιδιά σε 17 νησιά της άγονης γραμμής με χορηγό τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ