“HUMAN RIGHTS FOR BEGINNERS” Βράβευση Νικήτριας Ομάδας των Επιμορφωτικών Εργαστηρίων

Με βράβευση της νικήτριας ομάδας ολοκληρώθηκε η διημερίδα επιμορφωτικών εργαστηρίων του προγράμματος HUMAN RIGHTS FOR BEGINNERS με υπερήφανο μεγάλο χορηγό τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Η ομάδα που βραβεύθηκε παρουσίασε την ιδέα «Δεν είσαι μόνη…Λίζα» και η επιλογή έγινε έπειτα από ψηφοφορία των συμμετεχόντων, ενώ το πρώτο βραβείο απένειμε η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ κα Ράνια Σουλάκη μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας επιμορφωτικών εργαστηρίων του προγράμματος στις 25 και 26 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μαράσλειο Διδασκαλείο και στη Σχολή Μωραΐτη, 120 εκπαιδευτικοί από 82 σχολεία και 50 διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας παρακολούθησαν έξι θεματικά εργαστήρια από ειδικούς του Συμβουλίου της Ευρώπης και έμπειρους εισηγητές με στόχο την εισαγωγή και επιμόρφωσή τους πάνω σε κρίσιμα για τη σχολική κοινότητα ζητήματα. Κοινός άξονας των εργαστηρίων των ομάδων που συμμετείχαν ήταν η προώθηση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση.

Η εκπαιδευτική πρόταση της ομάδας που βραβεύτηκε πρόκειται στο προσεχές διάστημα να εφαρμοστεί στα σχολεία των εκπαιδευτικών που τη δημιούργησαν.

 

HELPE HUMAN RIGHTS FOR BEGINNERS

Η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού βραβεύτηκε για την πιο καινοτόμο και υλοποιήσιμη ιδέα ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.