Εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Ασπροπύργου από τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Ως ενεργό μέλος των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται και με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη, ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ συμβάλλει στην ανάπλαση μέρους της παραλίας του Ασπροπύργου, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποψιλώνοντας την περιοχή και τοποθετώντας αστικό εξοπλισμό.

Με αφορμή την παραπάνω πρωτοβουλία, διοργανώθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Δήμου Ασπροπύργου, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022. Περισσότεροι από 130 εθελοντές από το προσωπικό του Ομίλου με τις οικογένειες τους συμμετείχαν στην εν λόγω δράση, καθαρίζοντας την παραλία και συλλέγοντας άνω του 1,5 τόνου απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στη δράση, αφού ενημερώθηκαν σχετικά με το πρόβλημα και την ανάγκη μείωσης της ρύπανσης από την περιβαλλοντική οργάνωση MIO- ECSDE, χωρίστηκαν σε ομάδες και καθάρισαν τον χώρο, κατέγραψαν τα απορρίμματα σε ειδικά δελτία, διαχώρισαν τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα μη και ζύγισαν τις σακούλες με τα απορρίμματα που συνέλεξαν. 

Η συγκεκριμένη εθελοντική δράση συνέβαλε στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση και συνεισφορά του ανθρωπίνου δυναμικού του Ομίλου στην Ελλάδα, σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ενώ αντικατοπτρίζει την Εταιρική Υπευθυνότητα του Ομίλου, προάγοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία.


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους εργαζομένους που συμμετείχαν!