Επιβράβευση νεοεισαχθέντων φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έτους 2009 στη Θεσσαλονίκη.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΝΕΟΕΙΣΑΧΘΕΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ- ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΔΩΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΙΑΒΑΤΩΝ, Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ).
 

ΓΕΝΙΚΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ θα επιβραβεύσει με εφάπαξ υποτροφίες νεοεισαχθέντες φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση εντός Ελλάδος. Η επιβράβευση αφορά αποκλειστικά και μόνο εισαχθέντες το 2009, απόφοιτους Ενιαίου Λυκείου ή ΕΠΑΛ ομάδα Β, του 2009, μέσω της διαδικασίας των Πανελληνίων Εξετάσεων, μόνιμους κατοίκους των Δήμων Ελευθερίου-Κορδελιού και Εχεδώρου Θεσσαλονίκης (Δημοτικά Διαμερίσματα Διαβατών, Ν. Μαγνησίας, και Καλοχωρίου).
Η επιβράβευση συνίσταται σε χρηματικό ποσό που κατανέμεται ως εξής:
  • 3.000 € σε δύο (2) άτομα
  • 2.000 € σε δύο (2) άτομα
  • 1.500 € σε δύο (2) άτομα
  • 1.000 € σε ενενήντα τέσσερα (94) άτομα

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται με κριτήρια το βαθμό πρόσβασης, σε συνδυασμό με το εισόδημα και συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια, με συντελεστές βαρύτητας/μοριοδότησης για το καθένα. Το ποσό δίδεται εφάπαξ σε κάθε υποψήφιο που θα αναδειχθεί από τη διαδικασία επιλογής.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Για να γίνει δεκτή η αίτηση από την επιτροπή αξιολόγησης θα πρέπει απαραιτήτως ο υποψήφιος να πληροί όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

1. Λευκό Ποινικό Μητρώο.
2. Να είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού ή του Δήμου Εχεδώρου (Δημοτικά Διαμερίσματα Διαβατών, Ν. Μαγνησίας, και Καλοχωρίου) Θεσσαλονίκης.
3. Η αναγραφόμενη διαγωγή του στο Απολυτήριο Λυκείου να είναι ‘‘κοσμιοτάτη’’.
4. Να είναι απόφοιτος Λυκείου του έτους 2009.
5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι ο υποψήφιος δεν έχει λάβει και δεν είναι υποψήφιος για άλλη χρηματική επιβράβευση άνω των 1000€.
6. Να καταθέσει όλα τα δικαιολογητικά, που χαρακτηρίζονται παρακάτω ως "υποχρεωτικά".

Τα χρηματικά βραβεία  απονέμονται  με βάση τη βαθμολογία που συγκέντρωσε ο υποψήφιος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, σε συνδυασμό με οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, που αναλύονται στη συνέχεια. Στα κριτήρια αυτά εφαρμόζονται συντελεστές βαρύτητας/μοριοδότησης  για το καθένα.
Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν από επιτροπή στελεχών της εταιρίας. 
 
1. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

Αξιολογείται η βαθμολογία που αναγράφεται στη Βεβαίωση Πρόσβασης του υποψηφίου και κατά συνέπεια υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν μόνο οι απόφοιτοι Ενιαίου Λυκείου και ΕΠΑΛ Ομάδα Β. Ο υποψήφιος θα πρέπει υποχρεωτικά να επισυνάψει στην αίτησή του επικυρωμένο αντίγραφο της Βεβαίωσης Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
 
Αναφέρονται στην οικονομική κατάσταση της οικογένειας του υποψήφιου  κατά το προηγούμενο   οικονομικό έτος,  δηλαδή το οικονομικό έτος 2008. Η οικονομική κατάσταση αποδεικνύεται από:
 
Α) το Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας, από το οποίο να προκύπτει το οικογενειακό εισόδημα του υποψήφιου.
Β) σε περίπτωση που η οικογένεια του υποψηφίου έχει χαμηλό εισόδημα και δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης, τότε θα πρέπει να επισυνάψει στην αίτηση υποψηφιότητας επικυρωμένο αντίγραφο της Υπεύθυνης Δήλωσης του Ν.1599/86 που έχει υποβάλει στην αρμόδια ΔΟΥ, και φέρει τη θεώρηση της ΔΟΥ, από το οποίο θα προκύπτει ότι η οικογένειά του δεν υποχρεούται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης.
 
3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
 
Αναπηρία του υποψήφιου (ΑΜΕΑ):  Προσκομίζεται βεβαίωση του αρμόδιου Δημόσιου Φορέα/Ταμείου Ασφάλισης από την οποία προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω. Επισημαίνεται ότι, γνωματεύσεις και αποφάσεις στις οποίες δε διευκρινίζεται  το ποσοστό ή η χρονική διάρκεια της αναπηρίας δε θα λαμβάνονται υπόψη.
 
Αναπηρία γονέα ή κηδεμόνα (ΑΜΕΑ): Προσκομίζεται βεβαίωση του αρμόδιου Δημόσιου Φορέα/Ταμείου Ασφάλισης από την οποία προκύπτει ότι ο ενδιαφερόμενος (γονέας ή κηδεμόνας) έχει ποσοστό αναπηρίας 67% και πάνω. Επισημαίνεται ότι, γνωματεύσεις και αποφάσεις στις οποίες δε διευκρινίζεται  το ποσοστό ή η χρονική διάρκεια της αναπηρίας δε θα λαμβάνονται υπόψη. 
 
Τέκνο πολύτεκνης οικογένειας: αφορά τους υποψήφιους οι οποίοι είναι παιδιά πολύτεκνης οικογένειας. Στην περίπτωση αυτή επισυνάπτεται Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης το οποίο πρέπει να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου εξαμήνου από την υποβολή της υποψηφιότητας χορήγησης χρηματικού βραβείου.
 
Εισαγωγή του υποψηφίου σε σχολή/τμήμα εκτός Θεσσαλονίκης: αφορά τις περιπτώσεις που ίδιος ο υποψήφιος έχει εισαχθεί σε σχολή ή τμήμα σε άλλη πόλη εκτός Θεσσαλονίκης. Το στοιχείο αυτό αποδεικνύεται από την Βεβαίωση Εγγραφής στη Σχολή/Τμήμα στο οποίο εισήλθε και η οποία θα πρέπει να επισυναφθεί στην αίτηση υποψηφιότητας.
 
Αδέλφια του υποψηφίου που φοιτούν σε ΑΕΙ/ΑΤΕΙ εκτός Θεσσαλονίκης: αφορά τους υποψηφίους που έχουν αδέλφια φοιτητές που σπουδάζουν σε προπτυχιακά προγράμματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε άλλη πόλη εκτός Θεσσαλονίκης. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επισυναφθεί Βεβαίωση Φοίτησης για τον αδελφό/αδελφή από το αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ / ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ

Η αίτηση υποψηφιότητας συμπληρώνεται χειρόγραφα από τον ίδιο τον υποψήφιο και υπογράφεται από τον ίδιο και τον κηδεμόνα του. 
Η αίτηση πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύεται τουλάχιστον από όλα τα παρακάτω υποχρεωτικά δικαιολογητικά, αλλιώς δεν θα λαμβάνεται υπόψη:
 
1) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου.
2) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της Βεβαίωσης Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
3) Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας του υποψηφίου. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος είναι ανήλικος (κάτω των 18 ετών) τότε απαιτείται και αντίγραφο της Αστυνομικής Ταυτότητας του Γονέα/Κηδεμόνα.
4) Βεβαίωση από αρμόδια Δημοτική Αρχή ότι ο υποψήφιος είναι μόνιμος κάτοικος του Δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού ή των Δημοτικών Διαμερισμάτων  Διαβατών, Ν. Μαγνησίας, και Καλοχωρίου του Δήμου Εχεδώρου αντίστοιχα.
5) Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν έχει λάβει υποτροφία και ότι δεν είναι υποψήφιος για υποτροφία ή χρηματική επιβράβευση άνω των 1000€, καθώς επίσης και ότι το ποινικό μητρώο του είναι λευκό.
6) Επικυρωμένο αντίγραφο εγγράφου στο οποίο να αποδεικνύεται η οικονομική κατάσταση της οικογένειας του υποψηφίου (εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας, παρ.: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ).
7) Βεβαίωση εγγραφής στη σχολή/τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που εισήλθε ο υποψήφιος, στην οποία να αναγράφεται και ο τρόπος εγγραφής.
 
Παρατήρηση: Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά των υπαλλήλων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και των θυγατρικών της εταιριών δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για επιβράβευση.
 
Πληροφορίες:

Οι ενδιαφερόμενοι ή οι εκπρόσωποί τους μπορούν να ζητούν πληροφορίες από τη Διεύθυνση Δημοσίων & Εταιρικών Σχέσεων της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ από Δευτέρα ως Παρασκευή, και μόνο κατά τις ώρες 10:00-13:00 στα τηλέφωνα: 2310-750256, 2310-750781,  κα Ξ. Καρέζη, κα Χ. Τζιόβα.
 
Παραλαβή εντύπων υποψηφιότητας:
 
 
Εναλλακτικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα έντυπα υποψηφιότητας και τις προϋποθέσεις συμμετοχής από:
 
Α) τα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (7ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας) καθημερινά 09:00 -14:00.
 
Β) τα Δημαρχεία των Δήμων Ελευθερίου-Κορδελιού και Εχεδώρου, καθώς επίσης και από τα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων Διαβατών, Ν. Μαγνησίας και Καλοχωρίου του Δήμου Εχεδώρου.

Τρόπος κατάθεσης των αιτήσεων επιβράβευσης:
 
Α)  Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην ταχυδρομική διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης
Τ.Θ. 10044
541 10 Θεσσαλονίκη
Υπόψη: Διεύθυνσης Δημοσίων & Εταιρικών Σχέσεων
Β) Οι αιτήσεις μπορούν επίσης να κατατεθούν απευθείας στα γραφεία της εταιρίας στην διεύθυνση:
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.
Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης
7ο χμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας
Ιωνία Θεσσαλονίκης
Κτίριο Διοίκησης
Τμήμα Προσωπικού
Γραφείο 215 (1ος όροφος)
Δευτέρα έως Παρασκευή: ώρες 09:00-14:00.  
 
Οι αιτήσεις υποψηφιότητας που θα αποσταλούν ταχυδρομικά θα πρέπει, για να ληφθούν υπόψη, να φέρουν ημερομηνία σφραγίδας του ταχυδρομείου μέχρι και την 31/03/2010, ενώ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν απευθείας στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (7ο χμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης Βέροιας, Κτίριο Διοίκησης) θα πρέπει να έχουν κατατεθεί μέχρι τις 14:00 της ως άνω ημερομηνίας.
 
Προσοχή:
Δεν θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις υποψηφιότητας που έχουν ταχυδρομηθεί μετά την προαναφερθείσα καταληκτική ημερομηνία και επίσης δεν θα γίνεται παραλαβή αιτήσεων στα γραφεία της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα.
 
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μεριμνήσουν ώστε:

1. Οι αιτήσεις που αποστέλλονται να συνοδεύονται από όλα τα υποχρεωτικά δικαιολογητικά (καθώς επίσης και από τα πρόσθετα δικαιολογητικά, εφόσον απαιτούνται). Μετά την παραλαβή της αίτησης δεν γίνονται δεκτά πρόσθετα δικαιολογητικά.
2. Όσα από τα προσκομιζόμενα έγγραφα είναι αντίγραφα του πρωτοτύπου θα γίνονται δεκτά μόνο εάν είναι επικυρωμένα φωτοαντίγραφα. Σε κάθε άλλη περίπτωση δε θα λαμβάνονται υπόψη. Κανένα δικαιολογητικό (πρωτότυπο ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) δεν επιστρέφεται.
3. Όλα τα δικαιολογητικά πρέπει να βρίσκονται σε ισχύ κατά την καθορισμένη περίοδο υποβολής της υποψηφιότητας επιβράβευσης. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα λαμβάνονται υπόψη.
4. Έγγραφα που δεν έχουν συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα πρέπει να συνοδεύονται από επίσημη μετάφραση, προκειμένου να ληφθούν υπόψη.
5. Τα πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης πρέπει να έχουν εκδοθεί πρόσφατα και συγκεκριμένα έως και έξι μήνες πριν από την καθορισμένη περίοδο υποβολής αιτήσεων προκειμένου να ληφθούν υπόψη. Επισημαίνεται ότι πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης με παλαιότερη ημερομηνία έκδοσης, δε θα λαμβάνεται υπόψη.
 
Ανακοίνωση Επιτυχόντων:

Μετά το πέρας της επεξεργασίας των υποψηφιοτήτων, τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της εταιρίας στο διαδίκτυο και στους Δήμους Ελευθερίου-Κορδελιού και Εχεδώρου. Οι επιτυχόντες θα ενημερωθούν από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.