Επανεκλογή των ΕΛΠΕ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ)

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εταιρεία-μέλος στο Σύνδεσμο Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ) από της ιδρύσεως του, εξελέγη εκ νέου μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, με εκπρόσωπο την κα Πηνελόπη Παγώνη, Ανώτερη Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου, κατά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 13 Ιουνίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

Ο ΣΕΧΒ ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1994 από τις 28 μεγαλύτερες εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή, αποθήκευση και εμπορία χημικών προϊόντων στην Ελλάδα, ενώ από τον Ιούνιο του 1994 είναι πλήρες μέλος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας – CEFIC, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το καταστατικό, οι αρχαιρεσίες νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται κάθε τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ομιλία απηύθυνε ο Ευρωβουλευτής κ. Γιώργος Κύρτσος ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της ευρωπαϊκής χημικής βιομηχανίας στην οικονομία και της αντίστοιχης ελληνικής στις εξαγωγές και την απασχόληση. 

Ακολούθησε ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη και Καινοτομία στη Χημική Βιομηχανία» κατά την οποία ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, επεσήμανε ότι βασικός στόχος του Υπουργείου είναι η εκπόνηση μελέτης για μια  αξιόπιστη Βιομηχανική Πολιτική η οποία, μετά από τη διαβούλευση των φορέων που προηγήθηκε, βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο επεξεργασίας πριν την δημοσίευσή της.

Στην σπουδαιότητα του κλάδου της ευρωπαϊκής χημικής βιομηχανίας στη οικονομία και την καινοτομία αναφέρθηκε ο κ. Γ. Καπανταϊδάκης, Διευθυντής Δημόσιων Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Χημικής Βιομηχανίας –CEFIC.

Η ομιλία του Κοσμήτορα της Σχολής Χημικών Μηχανικών Ε.Μ.Π κ. Ανδρέα Μπουντουβή  εστιάστηκε στη συνεργασία Βιομηχανίας-Πανεπιστημίων, ενώ σε εξωτερικό χώρο της  αίθουσας εκδηλώσεων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών είχαν αναρτηθεί μια σειρά από ενδιαφέροντα αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών που είχε διενεργήσει η Σχολή Χημικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.