Επανεκλογή της ΕΛΠΕ στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ)

Η Ανώτερη Διευθύντρια Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΕΛΠΕ Πηνελόπη Παγώνη, εξελέγη εκ νέου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών  (ΣΕΧΒ), στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, στις 24/6/2019. Καταλαμβάνει τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου στο Δ.Σ.

Ο ΣΕΧΒ ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1994 από τις 28 μεγαλύτερες εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή, αποθήκευση και εμπορία χημικών προϊόντων στην Ελλάδα, ενώ από τον Ιούνιο του 1994 είναι πλήρες μέλος του Πανευρωπαϊκού Συμβουλίου Χημικής Βιομηχανίας – CEFIC, που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το καταστατικό, οι αρχαιρεσίες νέου Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται κάθε τρία χρόνια.

Κατά τη Γενική Συνέλευση οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη θέση του επιχειρηματικού κόσμου για την απελευθέρωση των δυνάμεων που θα επιτρέψουν την οικονομική ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Τόνισαν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης διπλασιάστηκαν από το γενικό δείκτη μεταποίησης και ότι οι εξαγωγές της ελληνικής χημικής βιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 13,8%. Παράλληλα επισήμαναν ότι οι σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χημική βιομηχανία και άλλοι κλάδοι της οικονομίας είναι, η κλιματική αλλαγή, η κυκλική οικονομία, τα πλαστικά και η κυκλοφορία ασφαλών χημικών προϊόντων.