Ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Ενέργειες για Ζωή
 
 
Σε ειδικές τιμητικές εκδηλώσεις, που  πραγματοποιήθηκαν  στα γραφεία των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στις 20 και 22 Φεβρουαρίου αντίστοιχα, έγινε η παράδοση των επιταγών στις 9 Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις, που είχαν επιλεγεί να ενισχυθούν τα Χριστούγεννα του 2011, παρουσία της Διοίκησης, στελεχών και εκπροσώπων των εργαζομένων του Ομίλου.
 
Τις επιταγές παρέλαβαν εκπρόσωποι των ΜΚΟ «Μαζί για το Παιδί», «Αποστολή», «Γραμμή Ζωής», ΕΕΑ «Μαργαρίτα», «Εστία» και «Αμυμώνη», που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα και αντίστοιχα «Ελληνικό Παιδικό Χωριό», Δημοτικό Βρεφοκομείο «Αγιος Στυλιανός» και «Αχτίδα» στη Θεσσαλονίκη.
 
Διακρίσεις για την κοινωνική μας δράση

Σε αναγνώριση των πρωτοβουλιών μας για τη στήριξη φιλανθρωπικών οργανώσεων και σωματείων, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ απέσπασαν τρεις  τιμητικές διακρίσεις εντός του 2012. Συγκριμένα, στις 19 Φεβρουαρίου ο Όμιλος βραβεύθηκε από τον Α.Σ. ΑΜΕΑ Θεσσαλονίκης «Φίλιππος» και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Δυτικής Αττικής για την υποστήριξη που παρείχαν στα Σωματεία κατά τη διάρκεια του 2011. Επίσης, απενεμήθη τιμητική πλακέτα από τη ΜΚΟ «Εστία», για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων της οργάνωσης.