Ενισχύουμε την καινοτομία και τη νεανική επιχειρηματικότητα

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υποστηρίζουν τον θεσμό του προγράμματος Junior Achievement Greece, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΣΕΝ (Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων) για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, με τη συνεργασία καθηγητών και εθελοντών-στελεχών επιχειρήσεων, τα οποία λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ του σχολικού περιβάλλοντος και της αγοράς εργασίας.
Τα προγράμματα είναι σχεδιασμένα με δυνατότητα προσαρμογής στις ανάγκες της Ελληνικής αγοράς, διατηρούν εντούτοις τη διεθνή τους διάσταση.
 
Τα προηγούμενα χρόνια, έμπειρα στελέχη των ΕΛΠΕ βρέθηκαν εθελοντικά κοντά στους μαθητές του ΕΠΑΛ Ελευσίνας και τους καθοδήγησαν να συντάξουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο. Στη συνέχεια τα παιδιά δημιούργησαν τη δική τους  «Εικονική Επιχείρηση» η οποία και διακρίθηκε σε Πανελλαδικό Διαγωνισμό. Η προσέγγισή μας αυτή είχε πολύ θετικό αντίκτυπο στους νέους και την Εκπαιδευτική Κοινότητα. 
 
Η σημερινή ανεργία έχει κάνει πιο έντονη την ανάγκη των νέων για ανάπτυξη δεξιοτήτων, προκειμένου να διεκδικήσουν μελλοντικά μια θέση στην αγορά εργασίας. Μέσα από τα προγράμματά του και με την υποστήριξη των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων, το ΣΕΝ στοχεύει να βοηθήσει τους νέους να εξοικειωθούν με έννοιες σχετικές με την επιχειρηματικότητα, να διακρίνουν ευκαιρίες και να διαγωνισθούν με μαθητές από άλλες χώρες, διεκδικώντας μια διάκριση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Για ακόμη μία χρονιά ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, καλώντας τα στελέχη του να γίνουν εθελοντές, συμβάλλει στο να προσφερθεί πολύτιμη γνώση ώστε να ενισχυθούν οι νέοι μέσα από τα προγράμματα του ΣΕΝ, αναλύοντας τις προϋποθέσεις ύπαρξης μιας υγιούς επιχείρησης, τις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές παραμέτρους, που την κάνουν βιώσιμη και άλλες πληροφορίες σχετικές με την ειδικότητά τους.