Ενημέρωση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για παραπλανητικές διαφημιστικές καταχωρήσεις

H ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π. Α.Ε., θυγατρική της HELLENiQ ENERGY εφιστά την προσοχή των πολιτών για επενδυτική απάτη μέσω διαδικτύου.

Σε συνέχεια παλαιότερων σχετικών ανακοινώσεων, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ προχώρησε σε ανάρτηση νέας ανακοίνωσης, με στόχο την προστασία του κοινού από ψευδείς διαφημιστικές καταχωρήσεις για ανύπαρκτα επενδυτικά προγράμματα που δήθεν έχει οργανώσει σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΔΕΠΠΠ:

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινούνται ψευδείς και παραπλανητικές διαφημιστικές καταχωρήσεις - κυρίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και σε ορισμένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες - από αγνώστους δήθεν επενδυτικούς φορείς, οι οποίοι καλούν το κοινό να επενδύσει χρήματα σε υποτιθέμενη επενδυτική πλατφόρμα που έχει εγκαινιάσει η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π σε συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, υποσχόμενοι υψηλές αποδόσεις με μικρή οικονομική συμμετοχή. 

Οι άγνωστοι αυτοί χρησιμοποιούν παράνομα την επωνυμία, το σήμα και τα λοιπά διακριτικά γνωρίσματα της Εταιρείας, καθώς και φωτογραφίες των εγκαταστάσεων της Εταιρείας, του Διευθύνοντος Συμβούλου της, αλλά και της Προέδρου της Δημοκρατίας ή του Πρωθυπουργού. Με σκοπό να παραπλανήσουν το κοινό και να αποσπάσουν χρήματα και προσωπικά δεδομένα, υπόσχονται ως δέλεαρ την καταβολή σταθερού εισοδήματος, που υποτίθεται πως θα κυμαίνεται από €2.500 ως €4.500 το μήνα.

H ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Δ.Ε.Π.Π.Π., θυγατρική της HELLENiQ ENERGY, ενημερώνει το κοινό ότι οι καταχωρήσεις αυτές είναι παντελώς ψευδείς, παραπλανητικές και κακόβουλες, καθώς δεν υφίσταται κανένα παρόμοιο επενδυτικό πρόγραμμα, που να έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Εταιρεία. Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή έχει υποβάλλει καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει ήδη αναλάβει νομικές ενέργειες σε βάρος των αγνώστων προσώπων που έχουν οργανώσει την απάτη.

H ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ καλεί τους πολίτες να μην προβαίνουν σε οποιαδήποτε επικοινωνία με τους υποτιθέμενους επενδυτικούς φορείς, να αποφεύγουν την υποβολή των προσωπικών τους στοιχείων στις εν λόγω πλατφόρμες επικοινωνίας, καθώς και την καταβολή των χρημάτων που τους ζητούνται. 

Σε περίπτωση που έχουν ήδη παραχωρήσει προσωπικά στοιχεία τους ή έχουν προβεί σε καταβολές χρημάτων, συστήνεται να επικοινωνήσουν άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: (τηλ.: 11188, email: [email protected]).

Δείτε την ανακοίνωση και εδώ