ΕΛΠΕ: Αποκλειστικός Χορηγός του Θεματικού Τομέα της Ενέργειας, στον Διαγωνισμό Καινοτομίας “MITEF Greece Startup Competition 2020”

Το “MITEF Greece Startup Competition” διεξήχθη με επιτυχία για έκτη συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι οι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να συνεισφέρουν δυναμικά στην ευημερία της Ελλάδας.

Η τελετή λήξης και απονομής Βραβείων του διαγωνισμού καινοτομίας “2020 Startup Competition” του MIT Enterprise Forum Greece (MITEF Greece), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στον Σύλλογο Αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών - Ψυχικού. Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στήριξε για δεύτερη συνεχομένη χρονιά το διαγωνισμό καινοτομίας για νεοφυείς επιχειρήσεις, ως αποκλειστικός χορηγός της θεματικής κατηγορίας “Energy”, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει για την ενίσχυση της καινοτομίας και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στον τομέα της Ενέργειας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο καθηγητής Βασίλης Διγαλάκης, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, εκπροσώπησε ο κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. Ο κ. Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχία που σημείωσε ο νέος κύκλος του διαγωνισμού και τόνισε πως ο Όμιλος ΕΛΠΕ υποστηρίζει εμπράκτως την καινοτομία και στοχεύει στην ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων, με στόχο την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Επιπλέον, συνεχάρη τους νικητές για την επιτυχία τους, αλλά και όλους τους συμμετέχοντες για την συμβολή τους στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, δίνοντας το παράδειγμα και σε άλλους επίδοξους νέους επιχειρηματίες.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε ένα διεθνές πάνελ κριτών, το οποίο μελέτησε τις αιτήσεις που κατατέθηκαν από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα κριτήρια ήταν, η καινοτομία της προτεινόμενης τεχνολογίας, η ικανότητα επέκτασης και η απήχηση του προϊόντος στην διεθνή αγορά. Ως μέντορες συμμετείχαν, η κ. Μαρία Μοσχοπούλου, Διευθύντρια  Έρευνας & Ανάπτυξης και Μετεξέλιξης ΕΚΟ, η Δρ. Τζένη Λειβαδάρου, Μηχανικός Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών και η Δρ. Ιφιγένεια Αντωνιάδου, Μηχανικός Έργων ΑΠΕ. Στο πάνελ των κριτών συμμετείχαν ο Δρ. Σπύρος Κιαρτζής, Διευθυντής Νέων Τεχνολογιών και Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας και ο κ. Αχιλλέας Κύρτσης, Υποδιευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Πληροφόρησης Ομίλου ΕΛΠΕ.

Στη θεματική κατηγορία «Ενέργεια» προκρίθηκαν στον τελικό 4 ομάδες, ενώ πρώτευσε η The SARM Project. Η εταιρεία έχει αναπτύξει έναν καινοτόμο και πρωτοποριακό κινητήρα εσωτερικής καύσης, μικρότερο σε μέγεθος, πιο ελαφρύ και πιο φιλικό στο περιβάλλον, συμβατό με όλους τους τύπους καυσίμων (υδρογόνο και καύσιμα), που στοχεύει στη βέλτιστη απόδοση. Οι νικητές έλαβαν χρηματικό βραβείο και πολλές «in kind» παροχές από τους εταίρους του MITEF Greece, αλλά το πιο σημαντικό έπαθλο είναι η ευκαιρία παγκόσμιας δικτύωσης μέσω του εγνωσμένου κύρους που έχει κατακτήσει διεθνώς το ΜΙΤ Enterprise Forum.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στέκεται αρωγός στις προσπάθειες νέων επιχειρήσεων και επιστημόνων, ενθαρρύνοντας διαγωνισμούς που προάγουν την καινοτομία, με στόχο την κατανόηση των σύγχρονων τάσεων της αγοράς και την αντιμετώπιση των σύνθετων προκλήσεων που δημιουργούνται, μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.