Ελληνική διάκριση σε παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό για την Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛ.ΠΕ

Τι κι αν μετρά λιγότερο από δύο χρόνια λειτουργίας το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων», τι κι αν ελληνική ομάδα λάμβανε μέρος για πρώτη φορά στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό με τίτλο EAGE FIELD Challenge (Fully Integrated EvaLuation and Development)”, που διοργανώνεται από το Oil & Gas Geoscience Division” της European Association of Geoscientists and Engineers (EAGE)”, κατάφερε να κατακτήσει την τέταρτη θέση, ανάμεσα σε περισσότερα από εκατό κορυφαία Πανεπιστήμια και Πετρελαϊκά Ινστιτούτα.

Τα μέλη της ελληνικής συμμετοχής από τις σχολές και τα τμήματα Γεωλογίας του Α.Π.Θ., Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Ε.Μ.Π., Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Ε.Κ.Π.Α. του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ., με την καθοδήγηση του Καθηγητή Κοιτασματολογίας Πετρελαίου του Α.Π.Θ. κ. Ανδρέα Γεωργακόπουλο, πέρασαν με επιτυχία τους δύο γύρους του διαγωνισμού και έφτασαν στον τελικό, στο Παρίσι. Ο Όμιλος ΕΛ.ΠΕ παρείχε την οικονομική υποστήριξη προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ταξίδι και να ευοδωθεί η σημαντική αυτή επιστημονική προσπάθεια, νιώθοντας ιδιαίτερη τιμή για τη διάκριση που πέτυχε η ελληνική ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πήχυς για τους διαγωνιζόμενους είχε τοποθετηθεί πολύ ψηλά, καθώς οι φοιτητές είχαν να αντιμετωπίσουν ένα πολύπλοκο σύνολο δεδομένων όπως δισδιάστατες σεισμικές γραμμές και γεωλογικά στοιχεία μιας άγνωστης περιοχής, τα οποία θα έπρεπε να αναλύσουν και να προτείνουν σχέδιο ανάπτυξης ενός ή και περισσότερων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της περιοχής μελέτης.