Δύο βραβεία “True Leader 2016” της ICAP Group απέσπασε ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Με δύο βραβεία του κορυφαίου θεσμού True Leaders για το έτος 2016, τιμήθηκαν οι εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. και Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια Α.Β.Ε.Ε., στην εκδήλωση της ICAP Group που πραγματοποιήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL. Ο θεσμός True Leaders βραβεύει από το 2011, εταιρείες και Ομίλους που διακρίνονται για την κερδοφορία και την εύρυθμη λειτουργία τους, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Από τις 15.000 επιχειρήσεις που εξετάστηκαν για το 2016, βραβεύτηκαν 68, οι οποίες, βάσει των δημοσιευμένων αποτελεσμάτων τους, πληρούν τέσσερα μετρήσιμα κριτήρια:

• Συμπεριλαμβάνονται στις 500 πιο κερδοφόρες Εταιρείες ή στους 200 πιο κερδοφόρους Ομίλους για το 2016
• Συγκαταλέγονται στις 500 Εταιρείες ή 150 Ομίλους με το μεγαλύτερο αριθμό προσωπικού και έχουν αυξήσει το προσωπικό τους από το 2015 στο 2016 
• Βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του Κλάδου τους με βάση τον Κύκλο Εργασιών
• Έχουν υψηλό ICAP Credit Score (Διαβάθμιση Πιστοληπτικής Ικανότητας) 

Tο βραβείο για την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Αψούρης, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου και το βραβείο για την Ελληνικά Καύσιμα Ορυκτέλαια παρέλαβε ο κ. Ιάκωβος Σιγάλας, Ανώτερος Διευθυντής Λιανικής Εμπορίας.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΙCAP, στην εισαγωγική του ομιλία σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι οι επιχειρήσεις που διακρίθηκαν αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, αφού κάλυψαν ταυτόχρονα πολλαπλά και δύσκολα κριτήρια, κόντρα στην αβεβαιότητα και εν μέσω αρνητικών για την ελληνική οικονομία συγκυριών. Τόνισε ότι οι βραβευθέντες σηματοδοτούν την επιτυχία και εκπροσωπούν την ελπίδα για την ανάπτυξη τόσο της εθνικής οικονομίας όσο και της χώρας.