«ΔΙΠΛΗ» ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΠΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» & ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

Στο πλαίσιο του «5ου Ελληνικού Φόρουμ Επιστήμης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Ιουλίου, η πανηγυρική έναρξη του Προγράμματος Βιομηχανικών Υποτροφιών ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» - Ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ.

Κατά την τελετή που διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών και ύστερα από χορηγία 51 Εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα, δόθηκαν συνολικά 60 υποτροφίες σε ανερχόμενους αλλά και σε έμπειρους ερευνητές, για να παρακολουθήσουν Βιομηχανικά Διδακτορικά και Μεταδιδακτορικά, διάρκειας 3 έως 4 ετών.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, επενδύοντας με συνέπεια στην εκπαίδευση, έρευνα και καινοτομία μέσα από συνεργασίες με Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ελλάδος και του εξωτερικού, συγχρηματοδοτεί με το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» τις δύο (2) από τις υποτροφίες του Προγράμματος. 

Ο απόφοιτος της Σχολής Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Θεόδωρος Κατωπόδης, είναι ο υπότροφος που επιλέχθηκε για επιχορήγηση του Διδακτορικού του (PhD), με τίτλο «Αξιολόγηση της ανθεκτικότητας των εγκαταστάσεων των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ στην κλιματική αλλαγή» (“Assessing Climate Change Resilience in HELPE facilities”). Ο κ. Κατωπόδης θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Δρ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και της κας Πηνελόπης Παγώνη, Ανώτερης Διευθύντριας  Υγιεινής, Ασφάλειας, Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Η δεύτερη υποτροφία δόθηκε στον Ηλία Τόλιο, διδακτορικό φοιτητή Χημικής Μηχανικής και επιστημονικό συνεργάτη του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», για την μεταδιδακτορική του έρευνα (PostDoc) με θέμα «Τυποποιημένα μοντέλα καύσης για εκτίμηση εκρήξεων σε πραγματικές βιομηχανικές γεωμετρίες» (“Turbulent Combustion Modeling for Explosion Safety Assessment in Real Scale Industrial Geometries”). Ο κ. Τόλιος θα βρίσκεται υπό την επίβλεψη του Δρ. Αλέξανδρου Βενετσάνου του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και του κ. Αστέριου Λιάλιου, Διευθυντή Ασφάλειας και Υγείας Διυλιστηρίων του Νότου του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

Ο Όμιλος ΕΛ.ΠΕ στηρίζει ενεργά τους νέους επιστήμονες του τόπου, έχοντας την πεποίθηση ότι η συνεργασία της Βιομηχανίας με την Επιστημονική κοινότητα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Καινοτομίας και στην εξέλιξη της Επιστήμης στον τομέα της Ενέργειας.