Αναδάσωση υψώματος Γκίκα στον Ασπρόπυργο

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., σε συνεργασία με το Δήμο Ασπροπύργου, προγραμματίζει την αναδάσωση της έκτασης πλησίον της Λίμνης Κουμουνδούρου, στο ύψωμα «Γκίκα» στα όρια του στρατοπέδου «Ξηρογιάννη», η οποία κάηκε το καλοκαίρι του 2007.
 
Η έκταση αυτή έχει κηρυχθεί αναδασωτέα και έχει «υιοθετηθεί» για το σκοπό αυτό από την ΕΛ.ΠΕ., με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Αττικής. Η μελέτη αναδάσωσης εκπονήθηκε σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές του Υπουργείου Γεωργίας και το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη και υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αττικής. Ο συνολικός αριθμός φυτών για τη δεντροφύτευση, που θα φυτευτούν, ανέρχεται στα 5.339.
 
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που εφαρμόζει η ΕΛ.ΠΕ. στην περιοχή του Θριασίου και έχει σαν σκοπό να συμβάλει στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών της ευρύτερης περιοχής του Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα, στην αισθητική αναβάθμιση του τοπίου, στην αύξηση του δασικού-φυσικού αποθέματος, στην προστασία της πανίδας της περιοχής και στην αποφυγή διάβρωσης των εδαφών.
 
Η δεντροφύτευση θα γίνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009, στις 11:00 το πρωί και ως τόπος συνάντησης έχει ορισθεί οι εγκαταστάσεις μας στον Ασπρόπυργο.
 
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να συμμετέχετε στην προσπάθεια αυτή, προκειμένου όλοι μαζί να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το περιβάλλον και τους πολίτες της περιοχής.
 
Τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΠΕ.(Διεύθυνση Δημοσίων και Εταιρικών Σχέσεων τηλ.210-5539238-9290-9242) είναι στη διάθεσή σας για την παροχή οποιασδήποτε περαιτέρω διευκρίνισης, σχετικά με το έργο της αναδάσωσης και τον προγραμματισμό της δεντροφύτευσης.