Ανδρέας Σιάμισιης

Ο κ. Σιάμισιης είναι Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ..  Έχει ενταχθεί στο δυναμικό της HELLENiQ ENERGY από το 2005.

Ανδρέας Σιάμισιης
Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

Βιογραφικό

Σπούδασε Οικονομολόγος, με εξειδίκευση στην Οικονομετρία στο Πανεπιστήμιο του Essex και είναι μέλος (FCA) του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

Ξεκίνησε την καριέρα του το 1989 στην KPMG στο Λονδίνο, με ειδίκευση στον τραπεζικό τομέα και μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους. Από το 1993 έως το 2000 εργάστηκε σε Διευθυντικές θέσεις στην Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές αγορές στον Όμιλο DIAGEO ενώ το 1998-1999 ανέλαβε, παράλληλα, και την ανάπτυξη του κλάδου τροφίμων του Ομίλου (Pillsbury) στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Κατά την περίοδο 2000 έως 2002 εργάστηκε σε εισηγμένη εταιρεία υψηλής τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, συμφερόντων του Ομίλου ΛΕΒΕΝΤΗ, και το 2003 εντάχθηκε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Πληροφορικής στην ΠΕΤΡΟΛΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.Β.Ε..  

Το 2005, μετά τη συγχώνευση της ΠΕΤΡΟΛΑ στην ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ανέλαβε ως Γενικός Διευθυντής Οικονομικών Ομίλου και ορίστηκε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Από το 2012 είχε την εποπτεία των δραστηριοτήτων εξωτερικού, ενώ διετέλεσε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κατά το χρονικό διάστημα 2014-2015 και 2017-2019 οπότε και ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.  

Εκτός από μέλος (FCA) του ICAEW και του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, συμμετέχει σε διάφορες εξειδικευμένες ομάδες του ICAEW και είναι ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Από το 2020 είναι εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), καθώς και από τον Ιούνιο του 2021 Πρόεδρος του Συμβουλίου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ΣΕΒ ΒΙΑΝ).